13 Şubat 2015

2015 İLKBAHAR/YAZ MODASI


   Kışın en soğuk havalarını yaşadığımız bu zamanlarda 2015 İlk bahar yaz koleksyonları bir biri ardına gösterilmeye başlayınca az da olsa içimiz ısındı. İlk bahar/yaz  modası tazeliğiyle heyecanlandırıken aynı zamanda geçmişin ruhunu bize hissettirecek. Retro akımlarının etkisindekii moda trendleri 70'li yılların o muhteşem siluetini 2015'e taşıyor. Bu sezon şu moda,bu değil demek oldukça zor.

   Renk bakımından turkuaz mavi,turuncu,beyaz,pembe,sarı baş sıralarda dururken, siyah ve lacivert gibi koyu renkler yerini bu sezonda kurtarıcılarımız olarak kendilerini koruyor.

 Gelelim 2015 İlkbahar/Yaz modasına ait 10 anahtar trend. Not almayı unutmayınız :)

1-Bohem Şıklık


    70'lerin Bohem ihtişamından ilham alan 2015 ilkbahar/yaz sezonu, günümüzün lüks moda anlayışı ile birleştiriyor. Tril Tril elbiseler, pastel tonlar, dantel ve örgü detaylar, baharat renkleri bohem stilin romantik tarafının ağır bastığı sezona adeta damga vuruyor.



2-Püskül Püskül


    Geçen kış çoğunlukla çantalarda kullanılan saçaklar bu sezon eteklerde,bluzlarda neredeyse her parçada biraz titreme, küçük bir sarsıntı yaratacak :)



3-Küp Küp- Kare Kare Moda


    Retro akımlarla günümüze tekrar dönen önemli detaylardan biri de kareli desen… Yani kareli desen artık sadece piknik örtülerinde kullanılmayacak. 1950’lerden ilham alınmış bu desen genellikle gömlek ve elbiselerde kendine yer bulacak. Gardırobunuzda gömlek elbise bulundurmanız bence şart :)



4.Androjen Takım Elbiseler


2015 İlkbahar/ Yaz modasında kadınlar erkeklerin gardırobundan giyinmeye devam edecek. Maskulenliğin dibe vurduğu takım elbiseler 2015 yazına damgasını vuracak. 


6-Devasa Bahçeler -  Çiçekli bir yaz

   Büyük ve güzel çiçekler ile kendimizi adeta bahçelerde hissedeceğimiz müthiş bir sezon. Çiçeklerin egzotik duruşuyla hiç bu kadar taze hissettiğimiz bir yaz olmamıştır. Sabırsızlanıyorum :)


6-Eskimeyen Denim

   Günlük stilde vazgeçemediğimiz kotlar, yeni sezonda sadece pantolonlarda değil, ceketlerde ve elbiselerde de kullanılacak. Şıklığımıza şıklıkla beraber ve rahatlık katacaklar.


7- Monokrom

   Optik illüzyon yaratan, göz alıcı siyah beyaz parçalar bol bol görülecek. Geometrik desenler sıkça tercih edilirken, siyah ve beyaz parçalar da birlikte kullanılacak.


8- Retro Akımıyla Gelen SÜET!

   70'li yılların vazgeçilmezi süet kumaş, 2015 İlkbahar sezonunda yeniden bizimle olacak. Klasik pantolonlardan aksesuarlara kadar hemen her parçada kullanılan süetler, gardıroplara yumuşak bir hava katacak.


9- Festivali Üzerinde Taşı!

  Modanın en hareketli mevsimi,şüphesiz renklerin doğa ile dans ettiği ilkbaharın başlaması ile vitrinlerde en renkli desenleri de göreceğiz. Hepimiz kışın kasvetini üzerimizden atmak için renki kıyafetlere yöneleceğiz.


10-Modanın Altını Üstünü Çiz!

   Yatay, dikey,asimetrik veya verev hiç fark etmez, 2015 yazında çizgilerin saldırısına uğrayacağız! Çizgili parçaların özellikle siyah ve beyaz renklerde kullanılması da bir diğer unsur.



Sevgiyle kalın :)

Paylaş

Benzer Yazılarımız..

2015 İLKBAHAR/YAZ MODASI
4/ 5
Oleh

E Posta İle Abone Olun..

Yukarıda ki Yazılarımıza Benzer Yeni Yazılarımızdan Haberdar Olmak İçin Eposta İle Takipte Kalın